منتدى رابطه جامعه المنصوره



 
الرئيسيةالبوابةس .و .جالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 كحك ااااااااااااااااا العيد

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
lost in your world
نائب المدير العام
avatar

عدد الرسائل : 482
العمر : 25
العمل/الترفيه : وانتو مالكو
المزاج : مش ليكو دعوه
المهنه :
تاريخ التسجيل : 11/08/2008

مُساهمةموضوع: كحك ااااااااااااااااا العيد   الثلاثاء سبتمبر 30, 2008 12:32 pm

كحك العيد

مقاديره:

لكل واحد كيلو دقيق

2 ونص كوب سمن طبيعى

واحد ملعقة صغيرة رائحة كحك من العطار..

3 ملعقة سمسم محمص

4 ملاعق صغيرة خميرة فورية ...او صباع خميرة طبيعية من الفرن..

الطريقة:

قومى بنخل الدقيق وضعى عليه راحة الكحك والسمسم المحمص

قومى بقدح السمن جيدا وصبيه فوق الدقيق وقلبيه بمعلقة خشب الى ان تهدأ حرارته

ثم قومى بعملية البس...وهذه هى التى بتوقف عليها جودة الكحك عملية البس...وهى عبارة عن فرك بباطن اليد للدقيق مع السمن ...فرك جيد حتى يختلط الدقيق بالسمن جيدا

ثم قومى بوضع الماء الدافىء وقومى بعملية العجن العجينة النهائية عجينة يابسة الى حد كبير...

اتركيها تخمر وقومى بعمل كور صغيرة واتركيها تخمر ثم قومى بحشوها على حسب الرغبة..وحشو الكحك اما بالملبن المحشو بالجوز او بالعجمية المحشوة بالفستق او الجوز او التمر المحشو جوز وساقدم لكم طرق الحشوات كلها لتختاروا ما يناسبكم منها....

قومى بنقش الكحك بالمنقاش الخاص وادخليه فرن حار وسريع حتى يحتفظ بالونه الفاتح ...

قومى برش السكر البودرة على الوجه وقدميه....

بالف هنا وكل عيد وانتم بخير

محلوظة : يفضل الا تضعى السكر الا فى وقت التقديم واتركى باقى المقدار بدون سكر

حشو الكحك:

العجمية ....مقاديرها لليكلو

3 ملاعق سمن تسيح على النارضيفى لها ملعقة كبيرة دقيق حتى يصير لونها اصفر ممكن اضافة ملعقة صغيرة سمسم محمص فى حالة استخدام العجمية كا حشو فقط للكحك....

قلبى الخليط على نار هادئة ثم ارفعيه من النار وضعى كل من العسل الابيض وقلبى جيدا حتى يمكنك عمل كور صغيرة من العجمية لا تلتصق باليد ويسهل حشو الكحك

يمكن اضافة جوز او فستق حلبى مع قليل من العجمية كنوع اخر من الحشوات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
كحك ااااااااااااااااا العيد
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى رابطه جامعه المنصوره :: منتدى حــــــ ادم و ـــــــواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: